FTB România a organizat în perioada 4-7 iulie Târgul Universităților din România

S-a încheiat cu succes și cea de-a XIII-a ediție a Târgului Universităților din România. În cadrul evenimentului au fost prezenți reprezentanți din 18 centre universitare din cele mai mari orașe ale României, care și-au prezentat ofertele educaționale pentru anul 2024-2025.

Târgul a fost organizat în cele mai importante orașe din Republica Moldova: Chișinău, Bălți și Cahul, Ungheni. În acest an, în procesul de organizare a evenimentului, s-au implicat 50 de voluntari și 15 cadre didactice, care timp de 4 zile au povestit absolvenților despre procesul de admitere, le-au prezentat ofertele de studiu și i-au îndrumat în procesul de completare a dosarelor online. 

Echipa de organizare a anunțat că, în acest an, numărul absolvenților interesați de Târgul Universităților din România a crescut semnificativ comparativ cu anii precedenți. Domeniile de interes s-au diversificat, iar absolvenții sunt acum mai atrași de specializări precum design, inginerie, tehnologii informaționale (IT), medicină, biotehnologie și științe ale mediului, decât de drept, economie sau litere, care predominau în anii trecuți. Pe parcursul celor patru zile de târg, evenimentul a atras aproximativ 1700 de absolvenți, reflectând un interes crescut și o diversificare a opțiunilor educaționale.

„Ediția a XIII-a a Târgului Universităților din România a fost un adevărat succes. Voluntarii noștri au adus absolvenților din Republica Moldova vești excelente: bursele de studii au crescut la 900 RON pe lună, iar acum există și posibilitatea de a concura pentru bursele de merit și performanță, care pot ajunge la 700-1000 RON pe lună.

Târgul a oferit absolvenților oportunitatea de a afla direct de la studenți și cadre didactice toate detaliile despre procesul de admitere, actele necesare, viza de lungă ședere, cazarea în cămine, bursele Erasmus și multe alte facilități.

Mulțumim partenerilor, voluntarilor și participanților pentru susținere. Împreună, am construit o punte solidă către un viitor mai bun pentru tinerii noștri.”, Paula Bodlev, Președinte FTB România.

Federația Tinerilor Basarabeni le mulțumește tuturor instituțiilor publice din Republica Moldova alături de care am reușit buna organizare a evenimentului în cele mai importante localități din țară.

De asemenea, le mulțumim partenerilor Târgului Universităților din România: Bucovina – sete de echilibru, pentru că a avut grijă de hidratarea voluntarilor și invitaților la eveniment, menținându-ne revigorați pe tot parcursul zilei. Tymbark, pentru că ne-au oferit doza de energie necesară cu ajutorul sucurilor lor delicioase și naturale. Nova Poshta – curierat comod și rapid. Acord Travel – lider în programe Work&Travel, pentru că au adus informații valoroase despre oportunitățile din timpul studenției pentru tineri. ArtPoligraf – partenerul nostru de încredere pentru tipărire profesională, pentru că ne-au furnizat materiale de cea mai înaltă calitate, contribuind la succesul vizual al târgului.

Articol scris de: Moiseenco Valeria

Coordonator Comunicare FTB

E-mail: Valeria.moiseenco@ftbromania.ro 

Pagina de facebook FTB: https://www.facebook.com/FTB.Romania

Pagina de instagram FTB: https://www.instagram.com/ftbromania.ro/