Vizitează România

Scurtă descriere:

Orașul Brașov este localizat în centrul României, este înconjurat de Carpații de Sud și face parte din regiunea Transilvania.

Brașovul a fost un important centru economic, politic și comercial încă din perioada medievală. Statutul său se datorează pe de-o parte așezării geografice, iar pe de altă parte conviețuirii dintre maghiari, sași și români.  Atestat pentru prima dată în anul 1235 sub denumirea de „Corona”, orașul era una dintre cele mai puternice cetăți din Voievodatul Transilvaniei. 

În prezent, Brașovul este unul dintre orașele cele mai vizitate din România, mii de turiști își încarcă aici sufletul cu energie, entuziasm și satisfacție. E o locație care nu te plictisește, se găsește un loc de petrecut timpul pentru orice tip de persoană: de la muzee de istorie și cetăți pentru curioși, la pârtii de ski în timpul iernii ori drumeții prin munți în timpul verii pentru cei activi. Aici se găsește Universitatea Transilvania care are peste 18 facultăți și peste 20 000 de studenți, astfel Brașovul este și un oraș studențesc cu multe perspective pentru tineri care doresc să studieze aici și după chiar să se stabilească.

Curiozitate: A fost denumit Orașul Stalin între 8 septembrie 1950 și 24 decembrie 1960, după Iosif Stalin și a reprezentat capitala Regiunii Stalin. A fost declarat municipiu la data de 17 februarie 1968.

Obiective turistice

  • Biserica Neagră- este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din țară, datând din secolele XIV – XV și are o lungime de peste 89 de m, fiind considerată cea mai mare biserică din România. Denumirea de Biserica Neagră provine de la incediul din anul 1689 ce a avariat întreaga clădire, înegrind zidurile bisericii și astfel primind numele actual. 
  • Turnul Alb și Negru- reprezintă unul din cele mai importante și fermecătoare obiective turistice din această zonă se deschide o priveliște minunată spre centrul vechi al Brașovului.
  • Poiana Brașov- este renumită atât pentru sporturile de iarnă, deținând 12 pârtii de schi, cu grade diferite de dificultate cât și pentru terenurile de sport, cluburile, restaurantele și lacul de aici. Poiana Brașov este poziționată la poalele muntelui Postăvaru, ce are o altitudine de 1030 de metri și având cel mai înalt vârf de 1799 de metri.
  • Strada Sforii – este recunoscută pe plan mondial drept cea de-a treia cea mai îngustă stradă a Europei și are o vechime de câteva secole, a fost la început un simplu coridor pentru a ajuta munca pompierilor, iar acum este un obiect turistic vestit.
  • Muntele Tâmpa- este unul dintre obiectivele turistice principale ale orașului Brașov. Tâmpa este un munte care aparține de masivul Postăvaru, localizat în sudul Carpaților Orientali și înconjurat aproape în totalitate de municipiul Brașov.
  • Prima Școală Românească-  Clădirea este un obiectiv turistic deoarece aici au avut loc primele cursuri de limba română, în anul 1583 și tot aici s-au tipărit primele cărți de limba română.

Accesând acest link, găsiți mai multe detalii despre aceste obiective turistice https://carta.ro/obiective-turistice-orasul-brasov/ 

     Gastronomie:

La Brașov puteți savura mâncare tradițională românească, mai ales specifică zonei: friptura de Brașov, tocănița de oaie, plăcintă cu scorțișoară, tochitura brașoveană, salată brașoveană. La fel puteți gusta kurtos, un deligiu de origine maghiară. De asemenea, găsiți 

Cazare:

Transport:

Un bilet pentru transport public costă 5 lei (2, 50 lei o călătorie), poate fi folosit maxim de două ori, de la validarea acestuia la aparatul din autobus, este valabil 50 de minute. Biletele pot fi procurate la chioșcurile Ratbv sau la aparate special destinate procurării biletelor de călătorie care pot fi găsite la majoritatea stațiilor pentru transport public. Dacă călătoriți cu bilete nevalidate sau fără ele, puteți fi obligați să achitați o amendă de 60 de lei.

De asemenea puteți călători cu taxi, sunt disponibile Uber și Bolt, vă descărcați aplicați respectivă companiei de taxi și vă comandați mașina.

Distracții/divertisment:

  • Club Times, Strada Repubublicii, Modarom http://timesbrasov.ro/
  • MOOD Club&Lounge, Piața Sfatului nr 14
  • Club Kruhnen Musik Halle & Rockstadt, Strada Nicolae Titulescu 2P
  • Deanes Irish Pub & Grill
  • Piana Vyshnia

Scurtă descriere:

Orașul București este localizat în Sud-Estul României, în câmpia Bărăganului, aflându-se în apropiere atât de Munții Carpați, cât și de Marea Neagră. De asemenea, este străbătut pe râul Dâmbovița, care poate fi admirat din mai multe locuri ale orașului. Prima atestare documentară a orașului a fost la 20 septembrie 1459, iar din 1659 a devenit capitala României. De-a lungul anilor, orașul a fost cel mai important centru comercial, administrativ și universitar. Capitala României se diferențiază de celelalte orașe prin diversitate arhitecurală. Multe clădiri sunt monumente istorice, ce fac parte din tezaurul culturii românești.  De asemenea, Bucureștiul este și cel mai mare centru universitar. Aici se află peste 20 de universități. În București se află cea mai mare clădire administrativă din Europa și a doua din lume – Palatul Parlameentului. 

Obiective turistice:

  1. Palatul Parlamentului 
  2. Grădina Botanică 
  3. Parcuri: Herestrău, Tineretului, IOR, Cișmigiu 
  4. Ateneul Român 
  5. Arcul de Triumf 
  6. Palatul Primăverii 
  7. Casa Ceaușescu 
  8. Muzeul Satului
  9. Fântânile din Piața Unirii 
  10. Centrul Vechi

 Gastronomie:

  1. Hard Rock Cafe
  2. Caru cu Bere 
  3. Hanul lui Manuc 
  4. Nor Sky 
  5. Casa Capșa (cel mai vechi restaurant) 

Bucate: 

  1. Mici 
  2. Ciorbă de burtă 
  3. Papanași 
  4. Brânzoaice muntenești 
  5. Tochitură 

Cazare:

  1. Hotel Lido
  2. Intercontinental
  3. Hotel Mercur 
  4. Novotel 
  5. Hotel Cișmigiu 

Transport:

 O călătorie cu orice mijloc de transport (metrou/autobuz/troleu/tramvai) este la prețul de 3 lei. Călătoriile se pot achiziționa la ghișeele special amenjate, aflate în apropiere de stațiile de transport public sau prin plata cu cardul la POS-urile din mijloacele de transport. De asemenea, călătoriile pot fi achiționate și prin aplicația 24Pay sau prin SMS. 

Distracții/divertisment:

  1. Cluburile/cafenelele din Centrul Vechi 
  2. Therme București 
  3. Edenland Park 
  4. CyberJump 
  5. IDM Club 

Scurtă descriere:

Localizarea geografică a orașului, – ceva din istoria lui, – ce-l diferențiază de alte orașe din România, – o curiozitate despre oraș etc. Cluj-Napoca se află în partea de nord-vest a României și este muncipiul de reședința a județului Cluj (Transilvania). – Prima atestare scrisă a orașului datează încă din perioada războaielor daco-romane (anii 105-106). Astfel, orașul are o vechime de peste 2000 de ani. În secolele I și II, Napoca a fost capitala noii provincii romane și unul dintre cele mai importante orașe din estul Imperiului Roman. 🏰 – Clujul este orașul tinerilor, al unei vaste comunități academice și al festivalurilor, ceea ce-l face diferit de celelalte orașe din România. ⛺️ – Clujul este numit și Silicon Valley al Europei de Est, cu dezvoltare surprinzătoare în IT în ultimii ani. 

Obiective turistice:

top 5-10 locuri de vizitat Top 8 locuri de vizita în Cluj: – Piața Unirii: punctul zero al municipiului și unul dintre cele mai importante simboluri ale orașului; – Cetățuie: pentru o priveliște panoramică asupra orașului; – Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”: primul muzeu în aer liber din Europa; – Castelul Bánffy: pentru a face o scurtă întoarce în timp, într-o reședința nobiliară; – Grădina Botanică „Alexandru Borza”, unde poți admira grădina japoneză, grădina romană, serele cu plante tropicale și ecuatoriale; – Parcul Central: pentru plimbări în aer liber; – Iulius Mall: pentru shopping nelimitat și priveliști surprinzătoare a lacului din apropiere; – Teatrul Național și Opera Română: monumente istorice, construite în stilul baroc-rococo. 

Gastronomie:

Gastronomie: – top 5-10 cele mai faine restaurante/cafenele/baruri etc. – felurile de bucate pentru care e renumită zona 1. Roata 2. Zama 3. Casa Boema 4. Bistro 1568 5. 5 to go 6. Gigi covrigărie 7. Acrobatica 8. Shto 9. Klausen Burger 10. Panemar 

Cazare:

Top 10 cele mai faine locuri de cazare în fiecare oraș 1. Hotel Beyfin 2. Casa Pasteur 3. Old Town Courtyard Apartment 4. West City Hotel 5. Pensiunea Junior 6. Enjoy Hostel 7. Verona 8. Citadel Rooms 9. Zen Hostel 10. Campusurile studențești 5.

Transport:

Costurile la transportul public prin oraș și cum poți cumpăra bilete – 🚎Un tichet pentru transportul în comun costă 3 RON. Bilete se pot procura în stații, la automate sau în chioșcuri. De asemenea, pentru călătorii se poate face plata și în interiorul mijlocului de transport cu orice card bancar contactless. – 🎟Studenții bugetari (cu vârsta de maxim 26 de ani) și elevii beneficiază de abonamente gratuite, cu 120 de călătorii lunare, iar studenții înmatriculați la taxa își pot procura abonamente cu reducere de 50%. – 📄Eliberarea abonamentelor se face la Centru de vânzare carduri, cu următoarele acte: * Cartea de identitate (buletin); * Carnetul vizat pe anul universitar respectiv sau o adeverință emisă de universitate care atestă calitatea de student, forma de învățământ (cu frecvență, buget sau cu taxă) și anul de studiu; * unul din cardurile nebancare StudCard, ISIC Student, Euro<26Student, OMNIPASS, A Card/A Kártya si City Card. 

Distracții/divertisment:

Aici trebuie să lăsăm câteva locuri unde tinerii se pot relaxa/distra (cluburi, parcuri etc.) 1. Escape Factory Cluj 2. Parcul UBB 3. Laser Hunt 4. Virtual Reality Cluj 5. Pointball War Zone

Scurtă descriere:

Constanța este orașul situat în sud-estul României, pe coasta Mării Negre. Este unul dintre cele mai vechi orașe, atestate de pe teritoriul României (657 Î. Hr) când pe locul actualei peninsule s-a format o colonie greacă, numită Tomis.
Ceea ce îl diferențiază de alte orașe din țară este faptul că acesta ne dăruiește imagini uimitoare de pe litoralul Marii Negre: apusuri și răsărituri memorabile pe plajă. Atmosfera din oraș oferă vibe-ul maritim deosebit! Știai că orașul turistic Constanța este un simbol al toleranței etnice? …pentru că aici au poposit și și-au făcut simțită influența diferite popoare. Tocmai de asta aici te simți ca acasă, primit cu brațele deschise. 

Obiective turistice:

Obiectivele turistice, care merită vizitate sunt: Cazino, Delfinariu, Centrul Vechi, Muzeul de Istorie Naționala și Arheologie, Muzeul de Arta Populara, Muzeul de Sculptura “Ion Jaale”, Planetarium.
Orașul-port Constanța este renumit prin gama variată de gusturi gastronomice Turcești , grecești și italiene. Aceste se remarcă prin bucatele pescărești: pește și fructele de mare. 

Gastronomie:

Restaurantele, la care puteți savura aceasta gama variata de bucate sunt: Sali’s, Barrels, Noi, Stela Tradițional, Ciorbele, Toscana, La Scoica, Reyna, Konak, Panda Expres, Sabroso. 

Cazare:
Top cele mai faine locații pentru cazare sunt: Hotel Parc, Hotel Malibu, Hotel Kleyn, Vila Magică, Hotel Yaki, Hotel Aurora, Hotel Austin, Hotel Nevada, Hotel Oxford, Hotel Bueno. 

Transport:

Prin Constanța se circulă cu CT-Bus, autobuze și microbuze, dotate cu aer condiționat, Wi-Fi gratuit. Prețul unui bilet pentru o călătorie cu transportul public este de 2,50 lei, beneficiind și de diverse abonamente. Biletele se cumpără la magazinele/tarabele “Tutun și ziare” din apropierea stațiilor. 

Distracții/divertisment:

Constanța este orașul dedicat tineretului, unde poți petrece timpul util prin parcuri, cum ar fi: Parcul Tabacariei, Parcul Tomis 2, Parcul Ovidius ; precum si în cluburi/ puburi: Luv Louge Mamaia, Fratelli, Nuba, IQ Pub, Crazy, Living Room, Trexx, Stars Cafe, Goblin Pub

Scurtă descriere:

Craiova este municipiul de reședință al județului Dolj, fiind situat în sudul României. Este situat în centrul regiunii istorice Oltenia. Este situat la o distanță de 227 km de București. În Craiova de astăzi se află ruinele Pelendaviei, un trib dacic  încă din perioada 400-300 I. Hr. Se spune că aici pe teritoriul Craiovei a fost teatrul bătăliei de la Rovine în frunte cu Mircea cel Bătrân. În anii 1770-1771 Craiova a fost capitala Țării Românești.

Obiective turistice:

Casa Băniei Parcul Nicolae Romanescu Muzeul de Artă Gradina Botanică din Craiova Fântânile Vechi Casa memorială Amza Pellea Muzeul de Istorie Centrul Istoric Teatrul Național “Marin Sorescu” Filarmonica Oltenia English Park Stadionul Ion Oblemenco Mănăstirea Cosuna.

Gastronomie:

Iberico Oxygen Bistro Babs Foos( specializat în vegan/vegetarian) Minerva Restaurant La Rocca Time Wine/Restobar One Restobar Craft Epoca Steak House and Wine Temple Bar.

Cazare:

Căminele studențești: 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 

Hotele: Green House Central View La Rocca Boutique Hotel Hotel Europeca Hotel Euphoria Hotel Emma Est Vila Alfredo 

Pensiunea Luisa Pensiunea Natura Pensiunea Everest Carul din Stele

Transport:

Costul la transportul public prin oraș: Tarife bilete pentru o călătorie, indiferent de distanță: Bilet vândut la tonetă 2,50 ron Bilet vândut în interiorul transportului prin folosirea cardului bancar 2,50 ron Bilet vandut de cond. auto 3.00 ron Bilet traseu exterior 4,50 ron Abonament unic pe toate liniile -valabil 1 lună- 100 ron Facilități abonamente: Elevi și studenți: se acordă 50% reducere la abonament lunar pe toate mijloacele de transport în comun din municipiul Craiova. 

Distracții/divertisment:

Locuri de recreere pentru studenți: Teatrul Național Marin Sorescu Filarmonica din Craiova Centru Vechi(diverse cafenele, terase) Parcul “Nicolae Romanescu” Parcul Tineretului Parcul “Hanul Doctorului” Cluburi: One Club Evo Club & Lounge Muzette Impulse Cafenele: Game District Bad Habits Specialty Coffee Shop Ponton Coffee Story Craiova Ted’s Coffee Tucano Caffe Starbucks

Scurtă descriere:

Prezentare: Municipiul Galati este situat în partea de sud a Moldovei, în Valea Siretului, străbătut de Dunărea. Este situat în zona estică a României, și este special prin poziția sa de la Dunăre,cu priveliște asupra Podișului Dobrogei și a  Munților Măcin. Denumirea de Galați vine probabil de la tribul celtic al galilor, care locuiau prin aceasă zonă în antichitate, fie de la regiunea Galiția, o altă variantă ar fi din limba cumană gala(t) preluat din arăbescul kalhat (fortăreață). 

Obiective turistice:

Curios despre orașul Galați este faptul că  orașul a reprezentat una dintre reședințele familiei regale românești, palatal acestora putând fi vizitat și acum. 

Gastronomie:

Orașul Galați mai este renumit și pentru bucatele din sfera piscicola, având o gamă variată de feluri de mâncare din pește fluvial. 

Distracții/divertisment:

Restaurant Patru Pesti,Pub Daily,C house Restaurant,Restaurant Craft,Libertatea 2000, Gossip, Hangiu Priceput, Restaurante: Royal,Casa Romaneasca,Restaurant Dana,Restaurant Riverside,Doi Cocosi,Corso,Cajou,Teatris,Gazeto. Cafenele:Cafe 9,Eveline ,Coffe Artelier,Galetarie Bubble Tea,Galeto Dolce 71,Give me 5,Botanika,Bodega,Boom Cafe, Le Merche,Lamour,Coffe Days,Foly,Cafe Noir Andreia(Dunarea Mall),Fresh,St.UP Caffe. Puburi:90 s Pub,Pub Daily,Bodega,Urban pub,New York Pub,Versus Pub,Club Infinity,Union Jack,Divino. 

Transport:

Transportul local este asigurat de TransurbGalați, studenții beneficiind de 100% gratuitate. Cum cumparam un bilet? La fiecare statie  sunt aparate care elibereaza  Bilete cu QR si are valabilitate 24 de ore nevalidat (nefolosit). Automatul, pentru plata cu numerar a biletului QR , accepta bancnote de 1 leu și monede de 50 și 10 bani. Biletul are o valabilitate de 60 minute de la prima validare, iar daca sunt schimbate mai multe mijloace de transport in acest interval de timp, este obligatorie validarea biletului in fiecare mijloc de transport schimbat/utilizat.Biletele eliberate sunt in voloarea de 2 lei care sunt valabile pentru orice traseu. 

Rute MD – RO:

Transport Galați Moldova: -Cursa București-Chișinău, Chișinău-București- circulă zilnic Firma de transport: MirTrans -Constanța-Chișinău, Chișinău-Constanța- o dată la două zile Firma: SRL „Doga-VitalTrans„ Locuri de vizitat: -Faleza Dunării -Grădina Publică -Parc Eminescu -Parc Viva -Piața Domnească

Scurtă descriere:

Localizarea geografică a orașului Din punct de vedere geografic, Iași este situat în nord-estul României, pe râul Bahlui, la o distanţă de 15 km de râul Prut, în centrul provinciei Moldova, care se întinde de la munţii Carpaţi până la râul Nistru. ceva din istoria lui Iașiul a fost capitala Moldovei în perioada 1564-1859, una dintre cele două capitale ale Principatelor Unite între 1859 și 1862 și capitala Regatului României între 1916 și 1918 (în perioada Primului Război Mondial, atunci când Bucureștiul s-a aflat sub ocupație germană). La recensământul din 2011, municipiul Iași avea o populație de 290.422 și era al patrulea oraș ca mărime din România. Populația Iașului  are o creștere constantă de la an la an datorită oportunităților economice și financiare. Conform Eurostat, cu o populație de 507.100 locuitori (în 2019), zona metropolitană Iași este a doua ca mărime din România (după București). o curiozitate despre oraș Iașiul este numit și orașul celor șapte coline, fiind amplasat între Cetățuia, Galata, Copou, Bucium-Păun, Șorogari, Repedea și Breazu. Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” este primul teatru naţional românesc, inaugurat la 1 decembrie 1896. La aceeași dată s-a inaugurat și uzina electrică a teatrului, acest moment reprezentând şi începutul iluminatului electric în Iaşi. 

Obiective turistice:

Top 5-10 locuri de vizitat Palatul Culturii Palatul Culturii din Iași este o clădire emblematică construită în perioada 1906 – 1925, pe locul fostului palat domnesc. Aceasta a servit inițial drept Palat Administrativ și de Justiție. În anul 1955, destinația clădirii a fost schimbată într-una culturală, devenind gazda unor instituții culturale din Iași. Parcul Copou și Teiul lui Eminescu Parcul Copou (sau Grădina Copou) este cel mai vechi parc din Iași, situat pe dealul Copoului. În parc se găsește cel mai vechi monument din România: Monumentul Legilor Constituționale cunoscut ca Obeliscul cu Lei. Coloana din piatră înaltă de 15 m, susținută de patru lei, simbolizează cele patru puteri europene care au recunoscut independența Țărilor Române. 3. Grădina Botanică „Anastasie Fătu” Este prima grădină botanică universitară românească şi, în acelaşi timp, cea mai mare din ţară, unică prin numărul mare de specii vegetale şi prin măsurile speciale de conservare aplicate. Activitatea științifică a grădinii botanice se desfășoară în 10 secții și 2 laboratoare. Complexul de sere este format din 12 sere, fiecare ocupându-se de un anumit aspect din flora și vegetația lumii: plante mediteraneene, tropicale, subtropicale (colecții de cactuși), flori ornamentale. 4.Bojdeuca lui Ion Creangă Bojdeuca lui Ion Creangă din Iași este primul muzeu literar din România, inaugurat La 15 aprilie 1918. În camera de lucru pot fi revăzute masa de lucru, cu pagini scrise de Creangă, lampa, tocul, călimara, nisipernita, scrinul amintind de cel al lui Eminescu, „biblioteca”, portretul original pictat de V. Musnetanu, precum și multe alte obiecte originale. 5.Biblioteca Gheorghe Asachi Biblioteca „Gheorghe Asachi” este găzduită de Universitatea Tehnică și în anul 2015 a fost inclusă în top 25 cele mai frumoase biblioteci renumite din lume. Frumusețea bibliotecii derivă din stilul eclectic în care a fost construită, stil specific secolului al XIX-lea, combinând mai multe elemente într-o singură încăpere. 

Gastronomie:

Top 5-10 cele mai faine restaurante/cafenele/baruri etc. Restaurant Panoramic Harmony Cafe Cafeneaua Piața Unirii Vivo Taverna Racilor Restaurant Select Jassyro Gist Zori Restaurant La Conac 

Cazare:

Top 10 cele mai faine locuri de cazare în fiecare oraș Unirea Hotel & Spa Grand Hotel Traian Hotel Pleiada Hotel Internațional Iași Hotel Select Ramada Iași City Center Hampton by Hilton Iași Hotel Bellaria Hotel Astoria Pensiunea La Plopii Fără Soț 

Transport:

Costurile la transportul public prin oraș și cum poți cumpăra bilete Biletele pentru transport public pot fi achiziționate: direct în transport prin plata cu cardul la ghișeele specializate pentru transportul public în aplicația 24pay (disponibilă pentru iOS și Android) Costurile la transportul public din Iași sunt: Bilet de călătorie 1 zonă (120 minute) – 3 RON; Bilet 2 călătorii (2 x 120 minute) – 6 RON; Bilet 1 călătorie 2 zone (120 minute) – 4 RON; Bilet 2 călătorii 2 zone (2 x 120 minute) – 8 RON; Abonament unic zona 1 (30 zile) – 110 RON; Abonament unic zona 2 (30 zile) – 40 RON; Tarif redus pentru elevi: Abonament gratuit elevi, zona 1 – 30 zile –  gratuit Abonament gratuit elevi orfani sau proveniţi din centrele de plasament, zona 1 –  30 zile –  gratuit Abonament gratuit elevi Şcoala Gimnazială „Alecu Russo“ Iaşi, zona 1 –  30 zile –  gratuit Tarif redus pentru studenți: Bilete (preţ redus cu 50%) Bilet 1 călătorie, 120 minute, 1 zonă – 1,50 RON Bilet 2 călătorii, 2 x 120 minute –  1 zonă –  3,00 RON Abonamente (preţ redus cu 50%) Abonament unic, zona 1 –  30 zile – 55,00 RON Abonament unic, zona 2 –  30 zile – 20,00 RON Abonament unic, 2 zone – 30 zile – 75,00 RON Abonament unic, zona 1 –  7 zile – 15,00 RON Abonament unic, 2 zone – 7 zile – 25,00 RON Abonament unic, zona 1 – 1 zi –  6,00 RON Abonament gratuit studenţi Abonament gratuit studenţi orfani sau proveniţi din centrele de plasament, zona 1 – 30 zile – gratuit

 Distracții/divertisment:

Aici trebuie să lăsăm câteva locuri unde tinerii se pot relaxa/distra (cluburi, parcuri etc.) Parcuri: Parcul Copou Parcul Expoziției Grădina Botanică Bojdeuca lui Ion Creangă Palatul Culturii Divertisment: Club Viper (Bowling, Biliard) Another World Iași (VR Arena) Harmony Cafe (jocuri de societate) Art Cafe (jocuri de societate) Retro Caffe Cluburi/Puburi: Șotărie Cafeneaua Piața Unirii Fratelli La Baza Oxford Pub Master Club Tiki Beach Underground Pub London Pub Legend Pub

Scurtă descriere:

Municipiul Petroșani este localizat în partea centrală a României, în partea de sud – est al județului Hunedoara, regiunea Transilvaniei. Este încadrat între munţii Parâng la est, masivul Godeanu la vest, masivul Retezat la nord, iar la sud, masivul Vâlcan. În ceea ce priveşte distanţa faţă de oraşele mari, municipiul Petroşani se află situat la 350 km faţă de capitala ţării, municipiul Bucureşti, şi la 91 km faţă de capitala judeţului Hunedoara, municipiul Deva. Alte oraşe importante din apropierea sa sunt: Târgu Jiu (50 km), Craiova (150 km), Timişoara (250 km), Alba Iulia (200 km), Sibiu (220 km). Din istoria orașului Istoria orașului Petroșani începe undeva pe la 1640, unde douăzeci de iobagi din Petros pot fi considerați primii locuitori ai acestui ținut. Comuna a purtat de la bun început numele de „Petroșeni”. În 1840 încep primele exploatări în suprafață ale zăcămintelor de cărbuni simultan la Vulcan, Petroșani și Petrila, iar în 1845, apar migrații masive ce vizează mineri germani în mare parte din Bucovina, dar și din restul Transilvaniei. Pe 25 august 1869, în timpul lucrărilor la linia ferată și la construcția gării Petroșani s-a găsit un tezaur monetar de argint, numărând peste 200 de monede. Potrivit unei cronologii recente, tezaurul descoperit datează în secolul III î.e.n. Petroșani a fost declarat oraș în 1930. Curiozitate despre orașul Petroșani Jules Verne, scriitorul de ficțiune, a scris despre Petroșani și împrejurimile sale în cartea sa “Le Château des Carpates” (Castelul din Munți), după vizita sa în România în 1892.

Obiective turistice:

Parcul Național Defileul Jiului;
Peștera Bolii;
Muzeul Mineritului;
CheileȚBăniței;
Pasul Vulcan;
Lacul Mija;
Lacul Verde;

Gastronomie:

Top localuri Taho Restaurant; Aztek Caffe; Pizzeria Bella Italia; Divine Bistro; Keops Restaurant; La Belle Epoque; Complex Casa de Vis. Felurile de bucate specifice zonei: ciorba de cartofi, ciorba și friptura de miel, cârnați, tocana de cartofi cu carne, plăcinte.

Cazare:

Cele mai faine locuri de cazare în oraș: Căminele studențești; Hotel Rusu; Hotel Oxigen

Transport:

Fiind un oraș mic de dimensiune, nu este necesar utilizarea transportului public. Cu toate acestea există microbuze care circulă regulat. Biletele pentru acestea se pot cumpăra chiar de la șofer.

Distracții/divertisment:

Club Keops; Aztek Caffe; Parcul Carol Schreter; Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu; Zona de agrement Brădet; Stadionul din cadrul campusului universitar.

Scurtă descriere:

Orașul Ploiești este localizat la 60 km nord de București , aflându-se în apropiere de Munții Carpați. Ploiești are o poziție geografică foarte convenabilă aflându-se la o oră distanta de capitala, o oră și jumate de munte și 3 ore de mare. Prima atestare documentară a orașului a fost la 1503, iar în 1857 aici a fost construită prima rafinărie din lume. De-a lungul anilor, orașul a fost unul din cele mai important centre industriale ale României, fiind și orașul în care se situează singura universitate care pregătește specialiști în domeniul Petrolier. 

Obiective turistice:

  1. Parcul Bucov
    2. Muzeul Petrolului
    3. Muzeul Ceasului
    4. Statuia Libertății
    5. Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul
    6. Palatul culturii 

Din păcate orașul Ploiești nu se poate lauda cu multe obiective turistice, dar datorită poziției sale geografice reușite, obiectivele turistice din București și Brașov, vă sunt la îndemâna, la o oră distanță.

Gastronomie:

Restaurante:
1. The New London
2. Mămăliguță
3. Curtea Berarilor
4. Da Vinci
5. El Camaron 

Cazare:
1. Prahova Plaza Hotel
2.Hotel Central Ploiești
3.Angelo D’Oro
4. Acapulco Hotel
5. GP Hotel 

Transport: 

O călătorie cu orice mijloc de transport (autobuz/troleu/tramvai) este la prețul de 2.5 lei. Călătoriile se pot achiziționa la ghișeele special amenjate, aflate în apropiere de stațiile de transport public sau prin plata cu cardul la POS-urile din mijloacele de transport. De asemenea, călătoriile pot fi achiționate și prin aplicația 24Pay sau prin SMS. 

Distracții/divertisment:

  1. Muzeele
    2. Cluburi
    3. Puburi 

Scurtă descriere:

Sibiul este un important centru cultural și economic din sudul Transilvaniei. Municipiul Sibiu a reprezentat și reprezintă unul dintre cele mai importante și înfloritoare orașe din Transilvania, fiind unul dintre principalele centre ale coloniștilor sași stabiliți în zonă. Orașul a fost capitală a Principatului Transilvania între anii 1692-1791 și 1849-1865. Sibiul este în prezent unul din orașele cu cel mai mare nivel de investiții străine din România. În anul 2007 a fost Capitala Culturală Europeană. În anul 1872 se inaugurează prima bancă cu capital integral românesc de pe actualul teritoriu al României, Banca Albina. 2. Obiective Turistice a. Podul Minciunilor-Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu, Podul Minciunilor este pasarela pietonală din centrul istoric al orașului. Despre Podul Minciunilor s-au spus o mulțime de legende, dar cea mai cunoscută este aceea conform căreia podul „ar avea urechi” dar și „puteri inexplicabile”, iar orice minciună spusă aici se va afla. Podul Minciunilor din Sibiu a devenit cel mai vizitat obiectiv turistic al orașului. b. Turnul Sfatului-În Sibiu, Turnul Sfatului este situat între cele două piețe importante ale orașului și a fost din totdeauna considerat un simbol reprezentativ al orașului. 

Obiective turistice:

Este un obiectiv turistic pe care vizitatorii orașului nu îl ratează deoarece la ultimul etaj al turnului este un punct de observație asupra întregului oraș Sibiu. c. Muzeul Brukenthal-Este primul muzeu din România care a primit Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural Europa Nostra în 2010, dar și primul muzeu din România care a fost admis în Clubul de Excelență The Best in Heriage. Datorită tuturor acestor povești și nu numai, muzeul este acum unul dintre cele mai frumoase și vizitate obiective turistice din Sibiu. d. Piața Mare-Piața există din anul 1366 și a devenit centrul vechii cetăți. În perioada comunistă piața a purtat denumirea de Piața Regele Ferdinand, comuniștii au ales denumirea de Piața Republicii, iar din anul 1990 poartă denumirea de Piața Mare. Este zona pietonală devenită și obiectiv turistic reprezentativ al orașului. În Piața Mare se desfășoară, în fiecare an, și Târgul de Crăciun din Sibiu. e. Piața Mică-Clădirile recunoscute deja din Piața Mică datează din secolul XIV – XVI, iar caracteristica acestora este logia de la parter, semideschisă spre piață, cu arcade semicirculare. Clădirile sunt înalte și sunt considerate obiective turistice ale orașului ce mai poartă denumirea și de „Ochii Sibiului”. f. Parcul Sub Arini-În Parcul Sub Arini vei găsi peste 65 de specii vegetale, multe dintre ele specii exotice, dar și multe specii de păsări sedentare ori migratoare. Poartă denumirea de Parcul Sub Arini pentru că te vei bucura să vezi aici mulți arini, castani, tei, dar și specii din America de Nord, molid înțepător, nuc, arțar, ienupăr etc. Un obiectiv turistic care te îndeamnă la relaxare și odihnă. g. Turnul Dulgherilor-Turnul Dulgherilor este unul dintre cele mai vechi obiective turistice ale orașului Sibiu, construit în secolul al XIV-lea. Face parte din cea de-a treia centură de fortificații a orașului. În anul 2004, Turnul Dulgherilor a fost inclus și el pe Lista Monumentelor Istorice din Sibiu. h. Muzeul Astra-Este un obiectiv turistic al orașului Sibiu care se întinde pe o suprafață de 96 de hectare, tocmai din acest motiv este considerat unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din România. În jurul lacului vei regăsi creații ale civilizației populare tradiționale, pre industriale românești, dar și case, ateliere și clădiri. 

Gastronomie:

Top restaurante/cafenele -Atrium -Hug the Mug -The Refresh -La Cuptor -Pizza by Tango -Restaurant Pasaj -Arini Terasa-Restaurant În anul 2019 Sibiul a fost Regiune Gastronomică Europeană. Regiunea a impus mărci locale apreciate la nivel naţional: brânza telemea de Sibiu, salam de Sibiu, porc de Bazna, miere ecologică şi dulcețuri din satele transilvănene (îndrăgite și promovate de Prințul Charles al Marii Britanii), suc de mere de Mălâncrav, păstrăv de Albota. Berea artizanală (SB, Urban Brewery, Nembeer, 1717, AuGustA, Sadu), vinurile Gorgandin și vinurile de pe dealurile Târnavelor, alcoolurile din fructe de la Șeica Mică completează mixul de arome locale. 

Cazare:

Conacul Maria Theresa -Pensiunea Green Horse – MSH Rustic apartment – Liars Bridge Sibiu -MERCURE SIBIU Airport Hotel -Richis 22 -Hotel Continental Forum Sibiu -Noblesse Boutique Hotel -Cetatea Medievală -Traditional Romanian Apartment -Hotel Hilton

Transportul:

Trasn cu autobuzul costă 2 RON, plata putând fi efectuată cu cardul, sau prin procurarea unui bilet de la chioșcurile stațiilor. 

Distracții/divertisment:

Teatrul Național „Radu Stanca” -Liquid The Club -Oldies -Faust Cafe und Disko 

Scurtă descriere:

Suceava este un oraș din nord-estul României, în regiunea istorică Moldova. A fost capitala țării lui Ștefan cel Mare, o figură importantă în istoria românilor, care a întărit cetatea suficient cât să poată țină piept unui atac condus de sultanul Mahomed II, cuceritorul Constantinopolului. Epoca de apogeu a cetatii avea sa fie însă în timpul lui Ștefan cel Mare (1457 – 1504). În vara anului 1476, ambițiosul Mohamed II și-a încercat norocul sub zidurile cetății, dar dârza rezistență a moldovenilor i-a frânt voința victoriei și l-a silit să se retragă în mod rușinos. Ștefan făcuse din Suceava un fel de creier al sistemului său de aparare. În 1497, 21 de zile și nopți în șir, tunurile leșilor au bătut în ziduri, dar acestea au rămas neclintite. Niciodată cetatea n-a fost cucerită prin forța armelor. Teritoriul orașului Suceava și împrejurimile sale au fost locuite, așa cum atestă cercetările arheologice, din timpuri străvechi, începând chiar din paleolitic. În sec. II-III exista aici o așezare a dacilor liberi, descoperirile arheologice relevând și puternice influențe romane. Lângă oraș s-au aflat două cetăți, una mai veche la Șcheia, alta puțin mai nouă, ce se vede și astăzi. Orașul are două tipuri de zone geografice: dealurile și pașunile vaii râului Suceava, și este un excelent punct de pornire pentru călătorii către multe atracții istorice, culturale și naturale în regiunea Bucovina. 

Obiective turistice:

Suceava are câteva atracții notabile, cum ar fi Biserica Sf. Gheorghe intrată în patrimoniul UNESCO, Muzeul de Etnografie Hanul Domnesc cu o colecție valoroasă de costume populare și obiecte tradiționale, sau principala atracție turistică- ruinele Cetătii de Scaun. Alte puncte de interest turistic din Suceava includ Muzeul Satului Bucovinean, dedicat mesteșugurilor, etnografiei, istoriei și artei populare ale regiunii, și Muzeul de Istorie, care expune armuri, monede, arme, unelte medievale și documente vechi. Suceava este de asemenea punctul de acces către vizitarea mănăstirilor pictate din Bucovina. Domnitorul Moldovei Ștefan cel Mare a construit câte o biserică după fiecare victorie împotriva armatelor inamice. Cetatea de Scaun a Sucevei Cetatea Sucevei făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XlV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Sistemul de fortificații medievale cuprindea așezări fortificate (curți domnești, mănăstiri cu ziduri înalte, precum și cetăți de importanță strategică), în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având șanțuri adânci. Cetatea a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I Mușat și a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare. În prezent, Cetatea Sucevei se află în ruine. Cetatea de Scaun a Sucevei a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004. Este alcătuită din următoarele 4 obiective: Fortul Mușatin – datează din sec. al XIV-lea Incinta exterioară – datează din perioada 1476-1478 Șanț de apărare – datează de la sfârșitul sec. al XV-lea Zid de contraescarpă – datează din a doua jumătate a sec. al XV-lea Planetariul Suceva În sala Planetariu, de formă circulară, cu o capacitate de 80 de locuri, este montat un proiector complex top ZKP 2, cu ajutorul căruia se pot proiecta Soarele, Luna, planetele și aproximativ 6.000 de stele vizibile cu ochiul liber pe cerul boreal și austral. Proiectoare auxiliare redau imaginea dinamică a sistemului solar, planeta Jupiter cu sateliții galileeni, evoluția cometei Donati, fenomenul „stelelor căzătoare” și mișcarea unui satelit artificial. La etaj se află o Mediatecă, o sală cu o capacitate de 100 de locuri, dotată cu aparatură audio- video, unde se organizează simpozioane, conferințe, sesiuni de comunicări științifice și se oferă publicului vizitator video-documentare. Terasa și cupola mobilă sunt folosite pentru observații astronomice cu luneta (x120) și telescopul de tip cassegrain (x375). Se pot observa petele solare, relieful lunar, Jupiter cu sateliții galileeni, inelele lui Saturn, roiuri de stele, nebuloase galactice și fenomene astrologice (eclipse, oculații etc.). Planetariul dispune de un fond documentar care cuprinde cărți și periodice de specialitate, precum și o donație de carte făcută de conf. dr. Elvira Botez. În spațiul expozițional de la parter se pot vizita expozițiile permanente: „Pagini din Istoria Astronomiei Românești”, „Observatoare și Instrumentele Astronomice din Lume”, „Primul Sistem Solar”, „Dincolo de Calea Lactee”. Aici se află și un pendul panoramic, utilizat în cercetarea fenomenelor de gravitație, realizat după proiectul laureatului Nobel, Maurice Allais. 

Cazare:

Hotel Sonnenhof****, Sofia Vicoveanca Blvd, No 68, 720285 Suceava. Hotelul Sonnenhof din Suceava, deschis în luna februarie 2012, oferă camere cu aer condiționat și Wi-Fi gratuit în întreaga proprietate. Proprietatea include o grădină de vară și un restaurant. La cerere și la un cost suplimentar, aveți la dispoziție un serviciu de transfer de la/la aeroport. Toate camerele sunt decorate în tonuri de verde cu motive vegetale și oferă TV LCD și minibar. De asemenea, camerele pun la dispoziție birou și seif. Baia proprie este dotată cu cadă și articole de toaletă gratuite. În fiecare zi este servit un bufet de mic dejun, fiind disponibil room service. Grădina de vară este o oază perfectă pentru a lua masa în aer liber sau pentru a vă relaxa în timp ce savurați o băutură. Stația de autobuz se află la 500 de metri, iar gara principală, la 9 km de proprietate. Aeroportul Suceava este situat la 17 km. Mănăstirea Hagigadar, precum și un centru comercial, se află la 500 de metri. Cetatea Suceava este situată la mai puțin de 6 km. Continental Suceava***, Str Mihai Viteazul 4-6, 720057 Suceava. Beneficiind de o poziție privilegiată în centrul orașului, clasicul Hotel Continental din Suceava oferă camere decorate cu gust și complet echipate. Fațada luminoasă și primitoare descoperă o serie de interioare spațioase. Savurați băuturi răcoritoare în barul elegant, gustați bucătăria rafinată în restaurantul distins și relaxați-vă pe terasa frumoasă. Profitați de facilitățile de întâlnire impresionante și conduceți afaceri în stil. Continental este un punct de plecare ideal pentru un tur al centrului istoric și divertisment. Retrageți-vă în camera dvs. decorată cu gust și complet dotată și se bucurați-vă de intimitate și liniște. Conacul Domnesc***, Agronomului 445, Scheia, 727525 Suceava. Conacul Domnesc este situat la 5 km de centrul orașului Suceava și la 17 km de aeroportul din Salcea și oferă acces gratuit la o piscină interioară, o cadă cu hidromasaj și un teren de tenis. Sauna poate fi utilizată la un cost suplimentar. Accesul la internet Wi-Fi este gratuit. Găzduită de un conac istoric situat în mijlocul unui parc, proprietatea asigură un restaurant cu terasă de vară. Oaspeții pot savura preparate românești tradiționale, precum și mâncăruri internaționale. Drumul E85 este la 200 de metri. Proprietatea oferă parcare privată gratuită, iar serviciul de transfer de la/la aeroport este disponibil la un cost suplimentar. Oaspeții pot vizita mănăstirea armenească Hagigadar, aflată la 9 km, sau mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, situată la 11 km de Conacul Domnesc. Rapsodia Pension****, Luca Arbore nr 18, 727015 Suceava. Situată la doar 300 de metri de vechea cetate a Sucevei, Pensiunea Rapsodia oferă cazare în stil rustic, cu acces gratuit la internet Wi-Fi în camere și grădină în stilul unui parc cu terasă de vară. Camerele cu baie privată de la Pensiunea Rapsodia sunt dotate cu TV, frigider și podea de lemn. Unele unități spațioase includ balcon sau cadă spa în baie. Zona de zi este comună și dotată cu bucătărie complet utilată, iar la cerere pot fi furnizate servicii de catering. La micul dejun vă puteți bucura de vedere panoramică la grădină de la ferestrele din podea până în tavan. Autogara din Suceava este la 300 de metri de proprietate, în timp ce gara se află la 4,5 km. De la Rapsodia se poate ajunge la cel mai apropiat restaurant, într-o plimbare de 5 minute.

Gastronomie:

Restaurant Aristocrat 

Restaurant Brădet 

Restaurant Brândușa 

Restaurant Conacul Domnesc 

Restaurant Da Vinci 

Restaurant Farestin 

Restaurant Del’iri 

Restaurant Latino 

Restaurant Murilo 

Restaurant Hennesys 

Restaurant Old Times 

Restaurant Padrino

Scurtă descriere:

Timișoara este municipiului de reședință al județului Timiș, Banat, România. Se află în vestul României, aproape de frontierele cu Ungaria și Serbia, pe malul râului Bega. Bega – râu de o importanță majoră, este principalul curs de apă, reprezentând cel mai sudic afluent al Tisei. În anul 1342, Timișoara este menționată cu titlul ,,civitas” – oraș. Numele Timișoara provine de la Castri de Thymes, care a păstrat vechea denumire daco-romană a râului Timis. La sfârșitul sec. XVIII, orașul Timișoara era socotit cel mai frumos și curat oraș al Europei, iar în sec. XIX acesta suferă un amplu proces de modernizare. In anul 1781, Timișoara e declarată municipiu prin diploma lui Iosif al doilea. Timișoara nu e un simplu loc, e un amalgam de emoții și stări care sunt amplificate de oamenii de aici și de construcția deosebită a orașului. Orașul pune la dispoziție 32 parcuri atent îngrijite și amenajate cu bănci, havuzuri, flori și copaci decorativi, perfecte pentru plimbari, odihnă sau sport. Acesta e orașul care a păstrat cele mai multe clădiri istorice. În Timișoara se găsesc cca 90 obiective turistice care te-ar teleporta in trecut din cauza unei arhitecturi unice și istorice, sau o clădire recent renovată în stil modern care te va face cu siguranță să revii. Timișoara este cel mai mare centru academic din regiunea DKMT, iar în 2023 va fi Capitala Europeană a Culturii. În anul 1869 pe canalul Bega se fac primele curse de pasageri, astfel Timișoara devine primul oraș din România ce utilizează acest mijloc de transport în comun. 

Obiective turistice:

Top 10 locuri de vizitat în Timișoara Piața Unirii: Piața Unirii este cea mai veche piață istorică din Timișoara, amenajată în stil baroc. Este cunoscută și cu numele de “Piața Domului”, datorită Domului Romano-Catolic,  o construcție barocă reprezentativă a orașului și una dintre cele mai valoroase existente în regiunea Banat. Muzeul de Artă: Muzeul Național de Artă se află în incinta Palatului Baroc. Costul unui bilet de intrare este de 20 lei pentru adulți (expoziții temporare și permanente) și 5 lei pentru studenți. Începând din anul 2022 există BILETUL UNIC, la preţul de 24 lei, cu care se pot vizita trei muzee din Timişoara: Muzeul Național de Artă, Muzeul Național al Banatului și Muzeul Satului Bănățean. Piața Victoriei: Piața Victoriei, fostă Piața Operei, este una din piețele centrale ale orașului Timișoara. La polii opuși ai pieței se găsesc la nord Opera, iar la sud Catedrala Mitropolitană. Ambele construcții au ansambluri arhitecturale protejate, de importanţă istorică locală. Piața Libertății: Un alt loc istoric denumit de localnici Piața Primăriei Vechi și unul dintre obiectivele turistice din Timișoara unde trebuie neapărat sa te oprești. Vei putea admira superba clădire a Primăriei Vechi construită în prima jumătate a secolului al XVIII-lea în stil eclectic. Tot în Piața Libertății se afla și Cazinoul Militar, o clădire spectaculoasa care datează din anul 1775. Piața Traian: Situată în centrul cartierului istoric Fabric, Piața Traian, denumită și Piața Plângerii, este înconjurată de clădiri istorice. Aceasta a fost proiectată de inginerii militari în 1740 și s-a dorit să reprezinte o replică mai mică a Pieții Unirii. Castelul Huniade: Castelul Huniade este un monument istoric și cea mai veche clădire din Timișoara. De-a lungul timpului, castelul a fost, în repetate rânduri, distrus şi apoi refăcut. Faţada îşi păstrează aspectul actual din anul 1856. Turnul castelului este de forma rectangulară, este de înălţime redusă, cu ferestre mici si terminat cu creneluri. Bastionul Maria Theresia: Cetatea Timișoara este o cetate istorică pe locul și în jurul căreia a fost construit actualul oraș Timișoara. Din vechile ziduri ale cetăţii Timişoara au mai rămas în prezent doar câteva rămăşiţe:„Bastionul Maria Theresia”, o parte din ziduri în Piaţa 700, în care astăzi funcţionează o brutărie, un restaurant şi alte spaţii comerciale, un fragment la mică distanţă de Piaţa Mărăşti, care adăposteşte un spaţiu comercial. Muzeul Satului Bănățean: Muzeul Satului Bănățean din Timișoara este singurul muzeu cu profil etnografic din România care cuprinde centrul civic al satului, format din Primărie, Biserică, Școală, Casă Națională (cu destinație culturală) și birt, în care se desfășoară majoritatea activităților cultural-educative și științifice ale unei localități. Fabrica de Bere: Fabrica de bere Timișoreana este prima fabrică de bere înființată pe teritoriul României și a fost una dintre cele mai productive din întreaga țară prin performanța mașinăriilor cu care a fost dotată. Aceasta este deschisă 3 zile pe an și anume de ziua orașului Timișoara. Muzeul consumatorului comunist: Inaugurat în anul 2015,  Muzeul Consumatorului Comunist este amenajat sub forma unei locuințe ”obișnuite” din Epoca de Aur, cu sufragerie, camera copiilor, bucătărie, debara, baie etc. 

Gastronomie:

Rivierre Brasserie – un restaurant ce n-ai dori să-l treci cu vederea dacă vii în Timișoara. Pe lângă bucatele tradiționale perfect preparate, aici fiecare masă vine la pachet cu o priveliște uimitoare asupra râului Bega. Sky Restaurant – localizat în Piața 700, îți oferă o priveliște unică asupra orașului fiind votat de tineri ca unul dintre cele mai romantice locuri de luat masa în oraș. Dispune de un meniu diversificat de la bucate grill sau mâncare fast-food până la specialitate vegană. Berăria 700 – situat în Piața 700, e unul din cele mai vechi și active restaurante din oraș. Aici e locul unde se țin concerte live în serile de weekend, iar berea casei și dispoziția nu lipsesc niciodată din meniu. Tucano Coffe – cafeneaua recomandată de toți oaspeții ei pentru o astmosferă caldă și primitoare și pentru cele mai aromate cheesecake-uri și prăjituri pentru serile dulci. BioFresh – cel mai bun meniu vegetarian îl puteți găsi aici, pe str. Proclamația de la Timișoara, nr.5. Perfect pentru amatorii de mâncăruri fine care conțin un amalgam de vitamine și nutrienți. Bucate tradiționale din zonă: Păturată pe crumpi – o mâncare bogată tradițională reprezentând un fel de plăcintă umplută cu șuncă și brânză, dar și alte ingrediente care îi dau o savoare de neuitat. Varga Belea – budinca din tăiței de casă cu brânză de vaci și stafide, învelită în foaie de plăcintă și coaptă în cuptor. Clătite bănățene – clătitele rulate ca sarmalele, umplute cu brânză de vaci, smântână și stafide, se pun într-o tavă tapetată cu unt. Peste clătite se toarnă un sos de vanilie. Sarmale – varză fiartă în vin alb în care se împăturește orezul cu ceapă călită și carne de vițel. 

Cazare:

Top 10 hoteluri NH Timisoara – Strada Johann Heinrich Pestalozzi 1/a Ibis Timișoara City Center Hotel – Calea Circumvalațiunii 8-10 Del Corso Hotel – Calea Bogdăneștilor 18 Tresor Le Palais – Strada Radu Tudoran 18 Nora Prestige – Strada Căpitan Damșescu 7 Hotel Vanilla – Bulevardul Eroilor de la Tisa 57 Mercure Timisoara – Bulevardul Cetății 10 Boutique Hotel Casa del Sole – Strada Romulus 12 Hotel Savoy – Splaiul Tudor Vladimirescu 2 Ambassador Hotel – Strada Mangalia 3 5. 

𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭

𝐂𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐬̦𝐭𝐢u 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐢̂𝐧 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚? Există o varietate de mijloace de transport cu care se poate circula pe teritoriul orașului: 𝐴𝑢𝑡𝑜𝑏𝑢𝑧, 𝑇𝑟𝑎𝑚𝑣𝑎𝑖, 𝑇𝑟𝑜𝑙𝑒𝑖𝑏𝑢𝑧 (𝐹𝑖𝑟𝑜𝑏𝑢𝑧), 𝑀𝑖𝑐𝑟𝑜𝑏𝑢𝑧 𝑠𝑎𝑢 𝑉𝑎𝑝𝑜𝑟𝑒𝑡𝑡𝑜. Prețul normal al unui bilet de călătorie este de 𝟒𝐑𝐎𝐍 și este valabil timp de 𝐨 𝐨𝐫ă. 𝐂𝐮𝐦 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐭 𝐜𝐚̆𝐥𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢𝐚? Prin achiziționarea unui 𝑏𝑖𝑙𝑒𝑡 𝑙𝑎 𝑜𝑟𝑖𝑐𝑒 𝑔𝑖𝑠̦𝑒𝑢 𝑆𝑇𝑃𝑇 din oraș, care este validat la începutul călătoriei. C𝑢 𝑐𝑎𝑟𝑑𝑢𝑙 𝑙𝑎 𝑃𝑂𝑆 (albastru), la începutul călătoriei. Prin 𝑎𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝑚𝑜𝑏𝑖𝑙𝑎̆ 𝑀𝑜𝑏𝑖𝑙𝑝𝑎𝑦, disponibilă în AppStore și GooglePlay, prin scanarea unui QR cod la urcare. Prin achiziționarea unui 𝑎𝑏𝑜𝑛𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑙𝑢𝑛𝑎𝑟 𝑑𝑒 𝑐𝑎̆𝑙𝑎̆𝑡𝑜𝑟𝑖𝑒, care trebuie validat la începutul călătoriei (la terminalul galben). În calitate de student, benefiați de 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 a transportului public local. 𝐂𝐮𝐦 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐳 𝐝𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞? 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭̧𝐢𝐢 𝐔𝐕𝐓 vor achita 50 % din valoarea abonamentului STPT la ghişeu (suma de 65 RON), în momentul achiziţionării, având apoi posibilitatea de a-şi deconta suma achitată prin depunerea chitanţei ștampilate la secretariatul facultăţii, însoţită de o copie după cardul STPT (primit la ghișeu) şi cartea de identitate şi de un document cu contul în care poate fi virată suma (extras de cont). 𝐃𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞: Reducerea RATT se acordă pe baza Carnetului de Student obținut în baza aplicației OMNIPASS (cardul trebuie printat), a cărţii de identitate şi a cardului securizat Euro<26(card digital primit pe mail, care, de asemenea, trebuie printat). 𝐈𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭 Dacă chitanţa este depusă la secretariatul facultăţii până în data de 14 a lunii, decontul va fi rambursat în contul studentului în ultima săptămână a lunii în curs. Dacă chitanţa este depusă la secretariatul facultăţii după data de 14 a lunii, decontul va fi rambursat în contul studentului luna următoare. Abonamentul poate fi prelungit lunar, respectând aceeași procedură, cu excepția faptului că la Ghișeul STPT trebuie prezentat doar cardul RATT, iar la secretariatul facultății doar chitanța ștampilată și copia după cardul STPT. 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐔𝐏𝐓 beneficiază de gratuitate la achiziționarea abonamentului STPT la ghișeu prin prezentarea următoarelor documente: Carnetul de Student obținut în baza aplicației OMNIPASS (cardul trebuie printat), cartea de identitate şi Carnetul de Student. Ulterior, lunar, studenții se prezintă la orice ghișeu STPT pentru prelungirea abonamentului, prezentând doar cardul. 𝐔𝐭𝐢𝐥𝐞: Aplicații pentru urmărirea orarelor de circulație a transportului public prin Timișoara sunt: 𝐏𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐓𝐌 (pentru iOS), 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐓𝐢𝐦 (pentru Android), 𝐌𝐨𝐨𝐯𝐢𝐭 (Pentru Android și iOS) PS: Aplicațiile nu funcționează întotdeauna, așa că pregătiți-vă moral pentru întorsături de situație și mulți nervi . Timișoara este sigurul oraș din România în care puteți călători pe apa, cu Vaporetto. Prețul unei călătorii este de 1RON. În calitate de studenți, nu suntem scutiți de această taxă. Biletul poate fi achiziționat prin achitarea cu cardul la POS sau cash, la urcare. Un alt lucru important de menționat este să verificați dacă transportul public oprește în stația în care vă aflați. Uneori se întâmplă ca traseul transportului să fie pe lângă stația respectivă, însă să nu oprească. Mai multe informații referitoare la: Orarele de circulație a transportului public local; Hărțile regimului de transport; Detalii referitoare la prețul biletelor si abonamentelor; Timpul de așteptare în stații; Plata biletelor prin aplicația telefonică Mobilpay; pot fi găsite online pe http://ratt.ro/. 𝐑𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐢 𝐥𝐚 𝐭𝐫𝐞𝐧 (𝐂𝐅𝐑) În primul rând, toți studenții beneficiază de 𝟓𝟎 % 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞 la achiziționarea biletelor CFR, la clasa 2, pe baza legitimației de student. Legitimația de student este eliberata la începutul anului universitar de către secretariatele facultăților. Ea trebuie vizată anual la secretariatul facultăţii 6.

Distracții/divertisment:

Distracții în Timișoara Carusel Iulius Town Parcul din Iulius Town Timișoara reprezintă o excelentă destinație atunci când vrei joacă, relaxare și natură, într-un singur loc. Parteneră la distracție este și familia de rățuște instalată pe lacul din Iulius Gardens, care a devenit o atracție în sine. Gardens tronează caruselul venețian etajat, un loc fascinant, adorat de copii. Acesta îi așteaptă pe doritorii de călătorii de poveste de luni până vineri, de la ora 12.00, până la 22.00, iar sâmbăta și duminica, de la ora 10.00 la 22.00. Prețul unui bilet este de 5 lei. Caruselul etajat, unic în țară, a fost creat special în Italia de un producător cu peste 50 de ani experiență în industria parcurilor de distracție. Parcul Copiilor Ion Creangă Parcul Copiilor Ion Creangă este un parc mare din municipiul Timișoara, situat pe malul canalului Bega, în zona centrală a orașului, vis-a-vis de Parcul Rozelor și în apropiere de Facultatea de Chimie și Inginerie a Universității Politehnica precum și a Complexului Studențesc. Suprafața totală a parcului însumează 66,500 mp (aproape 6,7 ha). Exitgames Timișoara Un joc de evadare este o activitate reality adventure unde sarcina jucătorilor (echipe de 2-8 persoane) este să rezolve misterele și să găsească indiciile necesare evadării dintr-o încăpere în care a fost închisă având la dispoziție 60 de minute. Parcurgerea cu succes a jocului necesită o bună interacțiune și un dialog continuu între membri echipei. Planificarea minuțioasă a jocurilor noastre se bazează pe unele studii din domeniul psihologiei, imersiunea participanților cât mai adânc în lumea jocului fiind drumul sigur spre atingerea stării FLOW – ”Starea în care oamenii sunt atât de implicați într-o activitate, încât nimic altceva nu mai pare să conteze; experiența în sine este atât de plăcută, încât oamenii o vor face cu orice preț, doar de dragul de a o face” scria în cartea sa Mihály Csikszentmihályi cercetătorul din domeniul psihologiei care a definit pentru prima dată conceptul FLOW. Seven și Play Again (Shopping City) Seven este o locație destinată persoanelor peste 18 ani. Locația din Shopping City Timișoara este dotată cu peste 70 de slots machines de ultimă generație și rulete electronice. PLAY AGAIN este un entertainment center dotată cu 8 piste de bowling, 10 mese de billiard, darts, simulatoare și jocuri distractive și peste 30 de mese în zona de cafenea. Like Pub Like Pub este despre oameni frumoși și distracție pe măsură! Dacă vrei să te bucuri de o seară faină tare, de o ieșeală cu prietenii la o bere sau la un darts ori la fussbal sau doar la o masă sățioasă cu gașca, hai în locșorul nostru House of Pool House of Pool Timișoara este o întreprindere socială de inserție înființată în anul 2020 cu scopul de a promova biliardul și snookerul ca discipline sportive pe plan regional și incluziunea persoanelor vulnerabile într-o comunitate menită să le fie sprijin în dezvoltarea lor ca oameni prin sport. Berărescu Faceți cunoștință cu Berărescu. Nu a inventat el berea, dar garantăm că o are pe cea mai bună. Pregătește-te să fii uimit! 

Scurtă descriere:

Târgul Mures se afla in centrul Transilvaniei istorice, pe ambele maluri ale cursului superior al râului Mures. De-a lungul istoriei orasul a avut o putere politico-economică importanta in Principatul Transilvaniei, fapt confirmat și de cetatea din centrul orasului. Conform recensământului din 2002 aici trăia cea mai mare comunitate maghiara urbană din România. 

Obiective turistice:

Cetatea Medievala, Piața Trandafirilor, Palatul Culturii, Grădina zoologica (cea mai mare din România) 3. Complexul Weekend, Crown, Negro, Arthur’s Corner 

Gastronomie:

Mancare specifica: ciorba ardeleneasca, gulaș 

Cazare: 

Hotel Plaza, Hotel Imperial, Hotel Privo, Hotel Concordia 

Transport: 

Biletul la autobuz costa 2 lei, iar studenții își pot lua abonament anual la doar 40 de lei. Pe lângă autobuze mai avem taxi si bolt (o varianta de taxi mai ieftină) 

Distracții/divertisment:

Cluburi: Mystik, Zambara, Uzina Foto, Jazz and Blues