Federația Tinerilor Basarabeni s-a întâlnit la Chișinău cu președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu

Vineri, 10 mai, Federația Tinerilor Basarabeni (FTB România) a avut o întâlnire oficială cu Excelența Sa, Președintele Republicii Moldova Maia Sandu, pentru a discuta despre viitorul european al Republicii Moldova și implicarea cetățenilor în procesul de integrare europeană.

 

La întâlnire au participat membrii Biroului de Conducere ai FTB România: Paula Bodlev – președinte, Laura Șoimu – secretar general, Daniela Leu – vicepreședinte Educațional, Daniel Caraion – vicepreședinte Proiecte și Programe, Valeria Moiseenco – vicepreședinte Relații Publice, alături de reprezentanții celor 17 asociații membre ale FTB România.

 

Discuția a vizat referendumul programat pentru data de 20 octombrie 2024 și direcția integrării europene a Republicii Moldova, reprezentând o platformă pentru exprimarea preocupărilor și perspectivelor tinerilor basarabeni. De asemenea, am discutat despre rolul pe care îl putem avea în creșterea gradului de conștientizare în rândul tinerilor cu privire la participarea la vot.

 

Federația Tinerilor Basarabeni își exprimă recunoștința față de Excelența Sa, Președintele Republicii Moldova Maia Sandu, pentru deschiderea acordată și pentru încurajarea tinerilor de a se implica activ în construirea unui viitor prosper pentru țară.

 

Referendumul cu privire la integrarea Republicii Moldova la UE este despre ceea ce se va întâmpla în următoarele decenii. Suntem recunoscători Excelenței Sale, Președintele Republicii Moldova Maia Sandu, pentru deschiderea acordată cu privire la cum putem contribui la încurajarea tinerilor basarabeni din România să participe la momentul istoric din această toamnă. Fiind studenți în România, resimțim în mod direct beneficiile oferite de obținerea statutului de țară membră a Uniunii Europene: incluziune, justiție, libertate, oportunități și liberă circulație. Chiar dacă casa noastră este România pe durata studiilor, vrem ca părinții și copii noștri să se poată bucura de Europa și Acasă, în Republica Moldova. ”, Președintele FTB România, Paula Bodlev.Articol scris de: Moiseenco Valeria

Coordonator Comunicare FTB

E-mail: Valeria.moiseenco@ftbromania.ro 

Pagina de facebook FTB: https://www.facebook.com/FTB.Romania

Pagina de instagram FTB: https://www.instagram.com/ftbromania.ro/