Federația Tinerilor Basarabeni s-a întâlnit la București cu doamna Ligia Deca, ministrul Educației din România

În data de 12 martie reprezentanții Federației Tinerilor Basarabeni (FTB România) au avut o întâlnire constructivă cu doamna Ligia Deca, ministrul Educației din România. Membrii biroului de conducere ai FTB România: președintele Paula Bodlev, secretarul general, Laura Șoimu, și vicepreședintele Proiecte și Programe, Daniel Caraion, au discutat aspecte importante ce vizează integrarea tinerilor basarabeni în sistemul educațional românesc.

 

În prima parte a discuției, a fost abordat subiectul acordării burselor românilor de pretutindeni și posibilităților de cumulare cu alte tipuri de burse, cum ar fi cele de merit, performanță academică sau olimpice. Aceasta vine ca un răspuns direct la necesitățile tinerilor basarabeni care urmează studii în România în contextul noii legi a învățământului superior nr.199/2023.

 

Al doilea punct abordat a fost simplificarea circuitului aprobărilor de școlarizare și a problematicii permiselor de ședere în scop de studii. FTB România a evidențiat dificultățile întâmpinate de tinerii basarabeni în obținerea rapidă a aprobărilor de școlarizare și a permiselor de ședere, întârzieri care afectează direct procesul educațional.


Federația Tinerilor Basarabeni România mulțumește Ministerului Educației din România pentru deschiderea și colaborarea constructivă în rezolvarea acestor probleme. Întâlnirea din 12 martie reflectă angajamentul ambelor părți pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu ale tinerilor basarabeni în instituțiile de învățământ din România.

 

 

 

Articol scris de: Moiseenco Valeria

Coordonator Comunicare FTB

E-mail: Valeria.moiseenco@ftbromania.ro 

Pagina de facebook FTB: https://www.facebook.com/FTB.Romania

Pagina de instagram FTB: https://www.instagram.com/ftbromania.ro/