FTB România a organizat Gala Tinerilor Basarabeni pentru a celebra patru ani de activitate

Prima ediție a Galei Tinerilor Basarabeni a avut loc sâmbătă, 20 mai, la Muzeul Țăranului Român din București, pentru a celebra cei patru ani de activitate ai Federației Tinerilor Basarabeni (FTB România).

 În cadrul Galei, au fost punctate cele mai importante evenimente și proiecte marca FTB organizate în ultimii ani, a fost reiterată importanța colaborării dintre Federație și partenerii acesteia, iar câțiva dintre foștii membri ai birourilor de conducere ai Federației au primit titlul de alumnus FTB pentru implicare și contribuție remarcabilă. Printre aceștia se numără: Liuba Eremia – Președinte, perioada 2019 – 2021; Antuanela Raileanu – Vicepreședinte Relații Publice, perioada iulie 2022 – martie 2023; Ion Băbălău – Coordonator campania AdmiteRo, perioada 2021 – 2023, Mihaela Furculiță – Vicepreședinte Relații Externe, perioada ianuarie 2022 – februarie 2023. Evenimentul s-a încheiat cu o recepție pentru extinderea și consolidarea comunității Federației.

 Prima ediție a evenimentului a adunat importanți parteneri ai FTB care au susținut evoluția acesteia ca și entitate non-guvernamentală în ultimii patru ani. Printre distinșii participanți care au dat curs invitației se numără: Excelența Sa Ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă, Secretarul de Stat din cadrul Guvernului României, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, domnul Adrian Dupu, Subsecretarul de Stat al Ministerului, Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, domnul Bogdan – Florin Paraschiv, dar și sponsorul general al Federației, North Bucharest Investment, reprezentat de domnul Vladislav Musteață.

 De asemenea, la eveniment au participat reprezentanți ai Federațiilor și ONG-urilor de la nivel național și internațional: Consiliul Tineretului din România, printre membrii căruia se numără și Federația Tinerilor Basarabeni, reprezentat de Președintele Mircea Meriacri, Consiliul Național al Tineretului din Moldova, reprezentat de Președintele Teodora Panuș, USR, ANOSR, UNSR și LSORM.


 Nu în ultimul rând, la Gala Tinerilor Basarabeni au participat Președinții și voluntarii din organizațiile membre FTB, care s-au implicat exemplar în toate activitățile Federației, și care transmit la nivel local valorile și principiile FTB România.

 „Parcursul Federației a fost unul tumultuos, dar am reușit să o luăm de la capăt datorită oamenilor determinați și motivați, care împărtășesc aceleași viziuni și valori: empatia, solidaritatea, egalitatea și transparența. Astăzi, FTB România rămâne a fi ceea ce a fost dintotdeauna: vocea tuturor tinerilor basarabeni, care își fac studiile în România, doar că suntem mai experimentați, mai determinați și mai mulți. Îi mulțumim fiecărui om implicat în trecutul, prezentul și viitorul Federației, fără coordonatori disciplinați și voluntari motivați, FTB nu ar fi tot ce este acum”, Cristin Murafa, Președinte FTB România.

FTB România le mulțumește sponsorilor care ne-au ajutat în buna organizare a evenimentului și care au crezut în noi: North Bucharest Investments, Apriori Wine – pentru că ne ești drag; Apa Bucovina – sete de echilibru; Pomul Regal și Vitamin Aqua.

Articol scris de: Moiseenco Valeria

Coordonator Comunicare FTB

E-mail: Valeria.moiseenco@ftbromania.ro 

Pagina de facebook FTB: https://www.facebook.com/FTB.Romania

Pagina de instagram FTB: https://www.instagram.com/ftbromania.ro/