Rezultatele proiectului
„Resurse pentru Organizații de Tineret din Republica Moldova”

          Azi, 20 septembrie, s-a încheiat proiectul „Resurse pentru Organizații de Tineret din Republica Moldova”, implementat de Federația Tinerilor Basarabeni din România și finanțat cu suma de 50.000 RON de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, finanțare câștigată în urma unui concurs de proiecte dedicat comunităților din Republica Moldova.

          Proiectul s-a desfășurat în perioada 20 mai 2022 – 20 septembrie 2022 și a constat din mai multe activități:

         1. Lansarea proiectului, care a avut loc pe 14 iulie în incinta Centrului Municipal de Tineret din Chișinău la care au participat aproximativ 30 de tineri din Republica Moldova, membri ai diferitor organizații de tineret și voluntary în cadrul Centrului de Tineret din Chișinău. În cadrul evenimentului a participat, în format online, domnul Adrian DUPU, Secretar de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, care a transmis un mesaj de încurajare pentru tinerii din Republica Moldova. Mesajul poate fi urmărit live aici. De asemenea, domnul europarlamentar, Siegfried MUREȘAN, președintele Delegației a Parlamentului European pentru relațiile UE – Republica Moldova, a avut o intervenție video prin care a transmis tinerilor că contează și crede în aceștia în toate acțiunile pe care le desfășoară. Link-ul clipului aici.

 

         2. Patru sesiuni de formare la care au participat 60 de tineri din Republica Moldova. Sesiunile de formare au fost ținute de traineri specializați din România: 

     – Andrei Coșuleanu „reziliența ONG-urilor în perioade de criză”

     – Raluca Iordăchianu „scrierea cererilor de finanțare și managementul proiectelor”

     – Mircea Meriacri „lobby și advocacy – tinerii și implicarea lor în procese de luare a deciziilor”

     – Mihai Dragoș „instituții europene și cetățenie europeană”

          3. Mai multe organizații de tineret beneficiare de resurse materiale necesare desfășurării activităților propria (tricouri, roll-upuri, materiale promoționale etc.)

 

          4. O platformă online integrată pe site-ul https://www.ftbromania.ro/ cu resurse pentru organizații de tineret din Republica Moldova. În cadrul platformei pot fi găsite mai multe resurse utile cum ar fi: oportunități de finanțare publice și private din România pentru desfășurarea proiectelor în Republica Moldova, oportunități educaționale, formatori, resurse digitale etc. Accesarea acestora este gratuită și deschisă publicului larg.

 

„Proiectul Resurse pentru Organizații de Tineret din Republica Moldova a avut impactul așteptat de noi și a contribuit în primul rând la o mai bună a coalizare a tinerilor basarabeni care își fac studiile în România cu cei din Republica Moldova. Ne bucurăm de parteneriatul creat cu Centrul Municipal de Tineret din Chișinău, care a mobilizat tinerii din organizațiile de tineret la sesiunile de formare și a distribuit materialele oferite de noi tinerilor din organizațiile de tineret din Republica Moldova și implicit voluntarilor din cadrul Centrului de Tineret. În plus, suntem siguri că resursele centralizate pe platforma cu resurse de pe site-ul https://www.ftbromania.ro/ vor fi utile tinerilor și organizațiilor de tineret din Republica Moldova.”, Cristin Murafa, Președintele Federației Tinerilor Basarabeni.


„Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.”
„Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.”

Articol scris de: Antuanela RAILEANU

Coordonator Comunicare FTB

E-mail: antuanela.raileanu@ftbromania.ro 

Pagina de facebook FTB: https://www.facebook.com/FTB.Romania

Pagina de instagram FTB: https://www.instagram.com/ftbromania.ro/