Am lansat proiectul
„Resurse pentru Organizații de Tineret din Republica Moldova”

          Federația Tinerilor Basarabeni din România a lansat proiectul de formare pentru tinerii din organizațiile de tineret din Republica Moldova în urma obținerii unei finanțări de 50.000 de RON din partea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, finanțare câștigată în urma unui concurs de proiecte dedicat comunităților din Republica Moldova. Link eveniment Facebook aici.

          Pe 14 iulie, la Centrul Municipal de Tineret din Chișinău, am început primele două activități din cadrul proiectului „Resurse pentru Organizații de Tineret din Republica Moldova” și anume evenimentul de lansare al proiectului și un maraton de sesiuni de formare, care vor avea loc câteva zile consecutive în perioada 14 – 21 iulie 2022. La sesiunile de formare au participat tinerii din Republica Moldova care fac parte din mediul ONG de tineret și voluntari ai Centrului Municipal de Tineret din Chișinău, iar scopul proiectul este de a dezvolta capacitatea organizațiilor de tineret și formarea comunităților de tineri din Republica Moldova.

          Cei 4 formatori, specialiști și lucrători de tineret din România au oferit tinerilor din Republica Moldova cunoștințe practice și au împărtășit din expertiza lor pe următoarele domenii de formare: reziliența ONGT-urilor în perioade de criză, managementului proiectelor și scrierii cererilor de finanțare, Lobby și Advocacy – tinerii și implicarea lor în procese de luare a deciziilor și Instituții Europene și Cetățenie Europeană.

„Anul 2022 este Anul European al Tineretului. Obiectivul acestui an este includerea tinerilor și priorităților acestora în elaborarea politicilor viitoare, precum și organizarea de activități dedicate tinerilor în întreaga UE. Având în vedere contextul actual în care Republica Moldova a obținut statutul de membru candidat la UE, datorită proiectului nostru avem posibilitatea să promovăm valorile europene în rândul tinerilor din Republica Moldova, mai ales în contextul acestui an foarte important pentru tineri la nivel european. În plus, prin intermediul acestui proiect avem oportunitatea să formăm viitori lideri, tineri care să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova și integrarea în UE. În plus, vom avea posibilitatea să promovăm obiectivele și prioritățile de tineret 2030 ale Consiliului Europei și mai ales Campania „Revitalizarea Democrației” a Consiliului Europei, astfel contribuind la promovarea democrației în rândul tinerilor din Republica Moldova și apropierea de UE”. Cristin Murafa, Președinte FTB România.

          „Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.”
„Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.”

          Federația Tinerilor Basarabeni are scopul de a reprezenta interesele studenţilor şi elevilor basarabeni, aflaţi la studii în România, pentru o mai bună integrare în spațiul social, economic, cultural și educațional românesc. FTB are 18 asociații membre din cele mai mari centre universitare din România.

Articol scris de: Antuanela RAILEANU

Coordonator Comunicare FTB

E-mail: antuanela.raileanu@ftbromania.ro 

Pagina de facebook FTB: https://www.facebook.com/FTB.Romania

Pagina de instagram FTB: https://www.instagram.com/ftbromania.ro/